welkom in de muzikale wereld van

 
 

2018, we gaan er weer een mooi jaar van maken!


Een jaar met veel muziek, goeie muziek, in klein en groot verband. Veel op stap met sopraan Francis van Broekhuizen met het programma ‘Dolle Diva’. Concerten, waarin Francis van klassiek lied, opera aria’s tot aan mooie Nederlandstalige liedjes zingt. En dat gecombineerd met heel veel humor.


Muziek in iets groter verband: met het Oeral Kozakkenkoor concerten geven door het hele land en daarbuiten; het OKK is inmiddels internationaal bekend door de Netflix-serie “Fargo”, waarin het koor te horen is in twee afleveringen.

Bijzonder dit jaar, want ik vier mijn 25-jarig jubileum als dirigent. Ongelooflijk, maar waar!


Muziek die klinkt op mooie concerten en die ik mag voorzien van een toelichting. Zoals de concerten ‘Opera Classics’ en ‘Moscow Nights’ van Pieter Jan Leusink, en onder meer het Florence Concours en het jazzfestival Florence Swingt, de finale van de Amsterdamse Muziekprijs, het Veerhavenconcert Rotterdam, het Havenkom Concert in Almere en de Van Lanschot Kerstconcerten.


Maar muziek klinkt ook op congressen waar je het niet zou verwachten. Want als dagvoorzitter maak ik (als het even kan) gebruik van zo’n mooie vleugel: ik introduceer sprekers met een muzikaal miniportret, ik bewaak de spreektijd met muziek en kan een congres ook samenvatten met behulp van muziek. Ideaal!


Over muziek vertellen en ‘doceren’ doe ik in De Doelen in Rotterdam: in 5 avonden behandel ik onderwerpen uit verschillende periodes van de muziekgeschiedenis samen met een gastspreker. Dit derde deizoen zit volgeboekt, maar na de zomer komt er een 4e -nieuwe- muziekcursus.


Muziek in een soms klein, soms heel groot verband: dat zijn de zangdagen, Sing-In’s of Sing-A-Long’s met soms 50 mensen maar soms ook een koor van ruim 300 mensen, zoals we dit jaar ook weer optreden in het Atrium in Den Haag. Tel daar een publiek van 1.000 mensen bij op, en je krijgt in heel veel opzichten alle prachtige eigenschappen van muziek in de schoot geworpen. Groots en ontroerend!


2018 is een mooi jaar.


Hopelijk voor jou en voor U ook: alle goeds, goede gezondheid en veel geluk!


Een warme groet,

GREGOR BAK

WELKOM OP MIJN OFFICIËLE WEBSITE!

Zijn 2 grote passies... muziek en presenteren.

En laten die twee nu prachtig samengaan!

De ene keer met het accent op muziek

en de andere keer op presentatie.

Als pianist zowel als presentator is hij bijzonder veelzijdig.

Van klassiek tot pop

en van een zwaar congres tot een luchtige quiz.


Hij stelt slechts een voorwaarde:

hij moet het zelf leuk vinden!

Ervaar de muzikale wereld van Gregor Bak...

GREGOR BAK