Gregor Bak heeft muziekwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest als docent muziek op verschillende middelbare scholen en dirigeerde diverse koren. Van 1993 tot de zomer van 2023 was hij als dirigent verbonden aan het Oeral Kozakkenkoor. Als pianist is hij zeer veelzijdig: hij speelt van klassiek tot popmuziek. Hij begeleidt sopraan Francis van Broekhuizen in de theaterprogramma’s ‘Dolle Diva’ , 'Bij twijfel hard zingen’ en 'Schandalig mooie opera'. Samen met de Franse zanger Philippe Elan, verzorgt Gregor concerten met de mooiste Franse chansons. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur. Zo schreef hij o.a. voor Rob de Nijs 'Liefde voor altijd',  voor Francis van Broekhuizen 'Amore e Musica', voor Philippe Elan 'Je l’espère' en voor Francis en Philippe het duet 'Les Vacances'.   

Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma ‘C-Majeur’ voor de NCRV-televisie; hieruit vloeiden verschillende andere televisiewerkzaamheden voort. Zo presenteerde hij de programma’s ‘Schoolstrijd’, ‘Thank you for the music’, ‘Bovengemiddeld’ en 176 afleveringen van ‘Zo Vader Zo Zoon’. Daarnaast was hij jurylid in het programma ‘Una Voce Particolare’ en samen met Jochem van Gelder presenteerde hij ‘De Zingende Zaak’

De combinatie musicoloog/presentator zorgt ervoor dat hij veelvuldig wordt gevraagd om ‘muzikale presentaties’, inleidingen en toelichtingen te verzorgen bij evenementen en concerten. Daarnaast is hij muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land.