Op woensdag 2 oktober trappen Francis en Gregor hun tournee, die loopt tot en met 22 december, af in Theater de Speeldoos in Baarn.

Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Ze stamt uit een familie die zich al generaties lang met muziek bezig houdt en zang speelt een hele bijzondere rol in haar leven. Francis is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en heilzame werking van klassieke muziek. Ze beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op directe, droogkomische toon.

Deze voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis zingt haar favoriete aria’s en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt en welke rol die in haar persoonlijke leven speelt. Daarin heeft ze gemerkt dat er in moeilijke, bepalende fases in haar bestaan eigenlijk maar één ding op zat: bij twijfel hard zingen.

Ze wordt begeleid door de niet minder bekende pianist, componist, arrangeur en presentator Gregor Bak.