Met veel plezier deel ik het 'persbericht' van Cantiamo, een ontzettend goed en leuk meidenkoor uit Delft, waar ik per 1 september dirigent van ben geworden.

We zijn heel blij en trots om Gregor Bak aan te kondigen als de nieuwe dirigent van Cantiamo.

Gregor en Cantiamo kennen elkaar van de samenwerking tussen het Oeral Kozakkenkoor en Cantiamo tijdens het Oranjeconcert in 2013. Ook heeft Gregor in het verleden al een aantal repetities voor Cantiamo gestaan, als invaller voor Bertram. Zo hebben wij Gregor leren kennen als een hele fijne, energieke, enthousiaste en bovendien zeer kundige dirigent.

Na zijn studies in klassieke piano en muziekwetenschap is Gregor een aantal jaar docent muziek geweest op verschillende middelbare scholen en dirigeerde hij diverse koren. Zo is hij sinds 1993 als dirigent verbonden aan het bekende Oeral Kozakkenkoor in Den Haag. Naast dirigent en pianist is Gregor bekend als televisiepresentator van onder andere het klassieke muziekprogramma ‘C-Majeur’, ‘Thank you for the music’, en ‘Zo Vader Zo Zoon’. Momenteel is hij als dirigent en pianist actief bij verschillende grote sing-a-long’s en begeleidt hij sopraan Francis van Broekhuizen in talloze concerten door het hele land.

We hebben er heel veel zin in om vanaf september samen met Gregor aan de slag te gaan met nieuw repertoire en ons voor te bereiden op de finale van het Nederlands Koorfestival die gepland staat op 28 November.